Valtuusto leikkasi -1.327.382€ työllisyyden hoidosta !


Eilen tehtiin huonoja päätöksiä, demokraattisesti. En arvostele niitä, esitän vain huoleni, siitä että: "kärsijäksi joutuvat kuntouttavan työtoiminnan, palkkatuen ja ylipäätään työllisyyspalveluiden tarvitsijat." Rahat ei riitä, kun niitä leikattiin tämän vuoden toteumasta (ennuste) -110.000€/kk

Kaupunki arvioi työmarkkinatukilaskun määräksi 750.000€/kuukausi, kun tänä vuonna rahaa kulunut keskimäärin 860.615.22€ (10/18). Siis arvioi.

Kysyttäessä mihin tämä perustuu, vastaus on ollut että: "Tavoitteet pitää olla haasteellisia". Tuen tätä näkemystä, koska olen itse niistä päättämässä. Mutta, tilastot ja faktat ei. Vaikka valtakunnan työllisyyskehitys on ollut hyvää, tai erinomaista, kaupungin maksama työmarkkinatukilasku, vain kasvaa. Toteutuma-arvio 10.327.382€. Tuen saajien keskiarvo on 2245henkilöä, käytännössä niin 300, kuin 1000 päivää työttömänä olleiden määrä on pysynyt volyymiltaan samana, samoin uusien laskulle tulevien määrä.

Vastaus voi hyvinkin olla, hyvin korkeassa ulkomaalaisten työttömyydessä. Joensuussaa se on TEM:n 7/17 tilaston mukaan jäätävä: 52.2%. Puolustuksena voi todeta että henkilöstö- ja työllisyysjaosto päätti jo jo 6.3.18 §15 tarttua tähän :

"Tarjotaan 200 päivää työttömänä oleville kielitaidottomille työllistymistä/kotoutumista edistävä kielikurssi + siihen liitettävä kausityön/palkkatukityön mahdollisuus." Pitää selvittää tulokset.

Kaikki ymmärtää, että kun rahat loppuu kesken vuoden, palveluihin ei pääse, ja kärsijänä ovat palveluiden tarvitsijat. Kelalle maksupalautukset menee ajallaan ja sentilleen.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi