Valmistautumista kansanedustajan työhön!


Kiitos vielä äänestäjille. Nöyrin mielin lähden toteuttamaan Teidän toiveita. Kuten tiedätte, suurin osa on julkista. En edes tiedä tarkkaan mikä on, mikä ei, mutta: Noudatan tiettyä varovaisuutta. Ihan kuten kaupunginhallituksessa, päätökset ovat julkisia, käydyt keskustelut ei. Kerron tämän siksi, että: "Minulta on turha odottaa, mitään kohupaljastuksia.".

Lyhyt viikon kokemus on osoittanyt että: Keltainen lehdistö, repii klikkejä ja kiihottaa kansaa. Esimerkkinä nyt nämä ylinopeussakot. Otsikko on rikostuomioista, sisällä lukee että sakotettiin ylinopeudesta. Tähän voitte tottua, olemme tuotantovälineitä, vapaata riistaa, millä pörssiyhtiöt tienaa rahaa, itselleen.

Eduskuntatyöstä. Kun on aiempaa luottamusta takana vuodesta 2005, jolloin aloitin kaupunginhallituksessa, ei jännitä. Varsinkaan kun vieressä istui nykyinen ministeri Anu Vehviläinen, ja vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja. Pöydän päässä nyt uusi kansanedustaja, demareista. On selvää, että päätöksentekokulttuurin tuntemisesta on valtava hyöty, vaikkakin päätöksenteko on aivan erityyppistä, valmistelusta alkaen.

Ensimmäiset viikot, on sekä protokollaa, että etenkin opiskelua. Opiskelua talon tavoille. Oikeastaan, se on hyvin kiinnostavaa. Se on minun työtä, Teille. Aion olla aika kriittinen, ja avata tätä valtakunnan ylintä päätöksentekoa. Esimerkkinä: Meitä pyydettiin antamaan toiveet valiokunnista. En aio kertoa niitä. Saan mitä ansaitsen, toisaalta itse kun olen joukkuepelaaja, ajattelen että: "Minut sijoitetaan niihin - mistä on puolueelle eniten hyötyä." Momenttina tässä toki on ikiaikainen politiikan pääperiaate senioriteetista, jota toki kunnioitan. Itse olen aina ollut sitä mieltä että: Organisatioon tulisi valita, kuhunkin tehtävään kyvykkäimmät henkilöt. Naisia ja miehiä, perusteella, mitä heillä on annettavaa. Parhaat.

Toivomuuksiini valiokuntapaikoista vaikutti aivan olennaisesti tämä: Suomen eduskunnassa perustiedot ja asumistiedot - annetaan: Uskokaa tai älkää: Paperilomakkeella. Täytin sen. Ja mietin? Emme taida sittenkään olla digitalisaation kärkimaita, kun kansanedustajat ilmoittautuvat paperilomakkeella. Hymyilyttää, saatanpa ottaa asian puheeksi.

Mukavaa alkavaa työviikkoa, lähden jo täältä ettäänperältä huomenna Stadiin.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi