US: 200 KANSANEDUSTAJAA: JUSSI WIHONEN OSA II


Perussuomalainen hämmästelee Suomen Venäjä-pehmeyttä – Listaa kolme esimerkkiä: ”Jäänyt aika vähälle huomiolle”

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/perussuomalainen-hammastelee-suomen-venaja-pehmeytta-listaa-kolme-esimerkkia-jaanyt-aika-vahalle-huomiolle/26736f66-088b-49ce-bd1c-b566ca1e1e9f

Haastatteluvideo katsottavissa Uuden Suomen sivuilla.

Tässä riittää useaksi vuodeksi perattavaa, sanoo joensuulainen kansanedustaja Jussi Wihonen (ps) venäläisten omistuksista Suomessa. Hän toivoo Suomelta jämäkämpää otetta pakoterintamalla.

Suomi on liian pehmeä Venäjä-pakotteissaan ja venäläisomistusten valvonnassa, katsoo oppositiopuolue perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Wihonen.

Tästä kertoo hänen mielestään esimerkiksi venäläisomisteisen nikkelinjalostajan Nornickelin tuotannon jatkuminen Harjavallassa ja nyttemmin konkurssiin haetun Helsingin telakan toiminta.

”Aina perustellaan sillä, että tulee työpaikkoja ja se hyödyttää yhteiskuntaa ja tulee verotuloja. Sitten Helsingin telakan omistaa kyproslainen yhtiö, jonka omistaja on venäläinen liikemies. Luulen, että tässä riittää useaksi vuodeksi perattavaa”, Wihonen sanoo.

Kolmas esimerkki löytyy kiinteistö- ja asunto-omistuksista.

”Meillä on esimerkiksi arvosteltu venäläisiä kiinteistökauppoja, mutta aika vähälle huomiolle on jäänyt se, kuinka paljon he omistavat kaupunkiasuntoja.”

Joensuulainen ei myöskään ymmärrä suomalaisia, jotka käyvät itärajan takana täyttämässä autojensa tankit, kun Kreml sotii hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Hän peräänkuuluttaa yhteistä rintamaa, ”jos haluamme Putinia vastaan taistella”.

(Juttu julkaistu Uudessa Suomessa 10.9.2022)

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi