Tänään - työllisyysasioita hallituksen jaostossa


Eilen oltiin elinvoima-asioiden äärellä valtuustossa, kun käsiteltiin Perussuomalaisten valtuustoaloitetta: " Saimaan järvimatkailun kehittäminen Joensuussa ". Tästä täytyy todeta että: Mielellään matkailemme ulkomailla, teemme ihania lomareissuja, milloin minnekin, mutta kotimaassa, aniharvan agendalla on matkailun kehittäminen. Miksiköhän? Todettakoon että, kaupunki näytti vaalean vihreää valoa eli suhtautuu myönteisesti aloitteeseemme! Kyse on kaupungin elinvoimasta.

Elinvoima on ulkoistettu; matkailussa Karelia Expert Oy:lle. Toimitusjohtaja alusti valtuustoa visioilla reilut puoli tuntia, annetaan nyt työrauhaa, mitä saadaan aikaiseksi.

Niin, tänään oli sitten kaupunginhallituksen henkilöstö- ja työllisyysjaoston kokous. Kyse on elinvoimasta, mutta toisesta kulmasta: Työllisyydestä.

Päätökset on julkisia, ja ne voi lukea täältä. Meillä tämä työllisyyskehitys on vaatimattomampi kuin valtakunnassa yleensä, momentti on edelleen kova. Hyviä uutisia on se, että työmarkkinatukilaskun kehitys, on ollut odotettua parempi loppuvuonna, ja erityisen hyvä uutinen on se että: " Nyt yritetään todella tosissaan ". Vireillä on "monialainen yhteistyöprojekti", sanotaanko kaikkien keskeisten toimijoiden kanssa. Asia on valmisteluvaiheessa ja tulee päätettäväksi kaupunginhallitukseen pian.

Toivotaan että toteutuu, sillä tämä on isoin ponnistus meiltä ja muilta ikinä. Muistuu mieleen ne sanat jotka tukijani lausui 4vuotta sitten: " Meillä on pula työnantajista ". Hyvin sanottu ja pitää paikkansa edelleen. Työ jatkuu....

 

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi