Suomalaisille lisää ostovoimaa - oikeudenmukaisuutta Suomalaisille


Julkinen rahanjako pitää olla oikeudenmukaista. Valtion velkaantumisen on loputtava, vain sitä jaetaan mitä on. Suomalaista työtä ja yrittäjyyttä on edistettävä. Järjettömäksi pöhöttynyttä byrokratiaa ja epäonnistunutta sääntelyä on purettava. YLE uutisoi näin.

Vaihtoehtobudjetin keskeisenä tavoitteena on halpuuttaa asumisen ja autoilun kustannuksia. Budjetin rahoitus saadaan lopettamalla ei-työperäinen haittamaahanmuutto, jonka kulut lasketaan miljardeissa.

Panostuksia tarvitaan 800 poliisin kouluttamiseen ja palkkamiseen 50M€, varhaiskasvatus ja perusopetukseen 60M€, ammatilliseen koulutukseen 40M€, korkeakouluopetukseen ja tutkimukseen 40M€.

Perussuomalaiset haluavat, että pieni- ja keskituloisten eläkeläisten taloudellisen ja muun aseman parantamiseksi ryhdytään toimiin yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla 50M€, omaishoidontuki pitää säätää verovapaaksi 20M€ ja keskituloisten ansiotuloverotus Ruotsin tasolle 300M€, tarkoittaa +200€ käteen kuussa.

Ei-työperäinen haittamaahanmuutto tulee lopettaa ja paluumuutto-ohjelma on saatava käyntiin, tavoitteena laittomasti maassa olevien kotiuttaminen 10M€. Maatalouden satovahinkojen korvausjärjestelmä 50M€, petoeläinvahinkojen korvaaminen 10M€.

Sähkönsiirtohintojen alentaminen, lämmityspolttoaineiden veronkorotuksen peruminen 100M€ tarkoittavat asumiskustannusten laskemista, mikä lisää ostovoimaa. Perintöverotuksen kohtuullistaminen 40M€, polttoaineveron alennus 80M€. ALV:n alarajan nosto kymmenellä tuhannella 100M€.

Sisäilmasairastuneiden tukeminen 36M€, puoluetukien leikkaus 6.9M€, ruoka-apujärjestöjen tukeminen 2M€ ja eläinsuojelutyön tukeminen 38M€. Kaikki tiedot koottu Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetista, julkaistu 13.11. täältä.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi