Savon Sanomat kirjoittaa työperäisestä maahanmuutosta!


Päätoimittaja Seppo Rönkkö; kertoo 17.11 B3, että maahanmuutossa termit menee sekaisin ja jättää mainitsematta haittamaahanmuuton, mitä Perussuomalaiset esittää hillittäväksi, sillä se pahentaa huoltosuhdetta entisestään ja sen nettovaikutus julkiselle taloudelle on tutkitusti negatiivinen. Mennään siis veronmaksajien kukkarolle. Työperäisestä maahanmuutosta on juuri valmistunut laaja tutkimus Suomen Perusta-ajatuspajalta, ja se kertoo laajasti faktat. " Kuinka kalliiksi halpatyövoima tulee? – Ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinta, työmarkkinat ja julkinen talous"

Suomen ongelma on sama kuin mihin Merkel nyt näyttää kaatuvan: "Avosylin otimme vastaan, mutta emme kyenneet tekemään asialle (mitään), ja nyt se kaatuu päälle". Laittomasti maassa oleskelevia on jo 15.000.

Olen samaa mieltä päätoimittajan kanssa siitä, että:

" Rakentava keskustelu on ajoittain mahdotonta", koska edes tutkimustulokset tai tilastot eivät medialle kelpaa. Olisi peiliinkatsomisen paikka. Me perustelemme, ja nojaamme faktaan. Emme satuihin tai julkiseen mielipiteeseen.

Työvoimapula on totta. Mutta resepti väärä. Ei sillä, että tuodaan lisää maahanmuuttajia entisten päälle edistytä, vaan se pahentaa huoltosuhdetta entisestään. Meillä ei ole varaa siihen.

Rakentava ehdotukseni on, kerätään kokemusta lisää, aloitetaan siitä, että hyödynnetään meillä jo valmiiksi oleva resurssi, siis tänne muuttaneet, ja koulutetaan heidät töihin. Työelämään. Työpaikkohin.

Se vaatii asennemuutosta, myös toimituksissa. Nähdään tämä mahdollisuutena. Työryhmän perustaminen pohtimaan ja selvittämään, ei auta siihen substanssiin, työvoimapulaan, mutta tekevät kädet kyllä. Ja aloittaa voisimme Pohjois-Savosta, työministeriö varmaan tulisi mielellään tähän pioneerihankkeeseen mukaan.

"Osaajia Pohjois-Savosta" Se olisi win-win tilanne, katse palloon - kaikki voittaa!

Jussi Halla-aho ei ratkaisisi työvoimapulaa maahanmuutolla, haastattelun voit lukea tästä: " Järjestelmän nettosaajia heti ensimmäisestä päivästä lähtien " SS 17.11 16.53

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi