Ranskasta kuuluu kummia - hallitus hätäkokoukseen


Ylen toimittaja kirjoittaa: "Pullamössökansan arabikevät." ja jatkaa " Suomalaisena Macronille kannattaa yhä toivoa menestystä ja Pariisin kaduille rauhoittumista. Vahvasta Macronista kun hyötyisi Ranskan ohella koko Eurooppa. Saksan liittokansleri Angela Merkel on jo poliittisesti heikoilla. Miten käy, jos Macronkin putoaa samaan kuoppaan? Samalla populistiset voimat puskevat esiin siellä täällä."

Just. Kun tyytymätön kansa kokoontuu kaduille, osoittamaan mieltään, ei se ikinä tapahdu kovin heiveröisin perustein. Ja kun kokoontuu, sanotaan suoraan, mikä meille suomalaisille olisi parasta? Olla hiljaa, ja kunnioittaa valtaa pitäviä. Niinpä. Siitäkin huolimatta että: "Presidentti ei ole saanut kansaltaan vaatimaansa kunnioitusta vaan hän on leimautunut etäiseksi ja itsevaltaiseksi." Siis Macron.

Euroopan uusinormaali tulee. Italiassa on suurta suosiota nauttiva hallitus. Ja ei mene kovin kauan, kun on myös muualla sillä: "Lisäksi viime viikkojen kuohunnan aikana Ranskan äärioikeiston ja äärivasemmiston johtajat ovat löytäneet harvinaisen yhteisen sävelen, sillä sekä Marine Le Pen että Jean-Luc Melenchon ovat vaatineet uusia vaaleja."

EU:n liittovaltiopolitiikka ja täydellinen epäonnistuminen maahanmuutto-ongelman ratkaisemisessa. Nimenomaan ratkaisemisessa, sillä kesän huippukokouksen jälkeen ollaan edelleen aloittamista vaille valmiit. Pullamössökansa herää. Suomessakin.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi