Rajavartioston resursseja vahvistettava!


Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja eversti Vesa Blomqvist: "- Pitää antaa iso kiitos Venäjän kollegoille. Jos he eivät olisi pyrkiviä käännyttäneet, eivät meidän kätemme olisi millään riittäneet kaikkien kiinni ottamiseen." Pohjois-Karjalassa 150 laittomasti maastorajan ylittänyttä, Kaakonkulmalla reilu 1000. Hän varoittaa laittoman maahantulon uhkasta.

Maanpuolustus perustuu rajojen valvontaan. Suomen rajojen valvontaan. Nyt fokus on siirtynyt sinne missä isoimmat volyymit eli Helsinki-Vantaan lentoasema ja Lapin lentokentät. En arvostele tätä. Lentomatkustajien valvonta helppoa, maarajojen haastavaa esim. Saimaan kanavalla. Etenkin kun samaan aikaan vartioasemien määrä on supistunut enimmillään 125 niitä on nyt 37. Samoin henkilöstömäärä nyt noin 2 700, kun se oli enimmillään noin 3 500. Kehitys on huono ja väärä. Säästetään vinoon.

Suoritin varusmiespalveluksen Onttolassa sissinä. Raja on edelleen samassa paikassa ja vaikka kehitys on ollut huimaa, tehokkain tapa valvoa rajaa on edelleen valvonta. Tulen kannattamaan nyt ja tulevaisuudessa rajavalvonnan resurssien lisäämistä, hyvin mielellään myös henkilöstön osalta.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi