Raiskausrikokset Joensuussa +275%


Uskomatonta, mutta totta. Luku on poliisin tilastoista, tammi-syyskuulta 2016. Olimme valtuustoryhmänä silloin niin huolissamme kehityksestä, että teimme asiasta valtuustokysymyksen, mikä on järein ase, valtuutetuilla. (Kaupunginhallitus §417 21.11.16 ja valtuusto 28.11.16)

Valtuustokysymys 31.10.2016

"Poliisin 25.10.16 julkaiseman tilaston mukaan Joensuussa ovat seksuaalirikokset lisääntyneet vuoden 2016 aikana 229% jakaantuen seuraavasti: Raiskaukset +275%, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö +66.7%, muut seksuaalirikokset +250% ja seksuaalinen ahdistelu +200%."

Mihin ennaltaehkäiseviin toimiin kaupunki ryhtyy, jotta tilanne ei jatku nykyisen kaltaisena? 

Kaupungin hallintoyksikön vastaus:

1. Ihmisten kynnys ilmoittaa henkilöönsä kohdistuneista rikoksista näyttää jonkin verran madaltuneen.

2. Ulkomaalaisten määrän lisääntyminen näkyy myös jonkin verran ilmoitettujen rikosten tilastossa. Se on myös valtakunnallinen trendi. Suhteutettuna viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa maahan tulleiden lukumäärään luku ei ole kovin suuri.

3. Viitataan "Turvallista elämää Joensuussa" kaupunginvaltuuston hyväksymään turvallisuussuunnitelmaan. Toteutumista seurataan vuosittain.

Kaupunginhallituksessa esitin palautusta. Äänestys 2-9. (Wihonen, Bogdanoff). Valtuustossa käytettiin kaksi puheenvuoroa. Hyväksyttiin yksimielisesti.Jos sitä kehitykseksi voi laskea viime vuonna kasvu oli +92.3% edelliseen vuoteen. Asia on pompannut nyt uudelleen pintaan - koska Oulun tapausten vuoksi sisäministeri toteaa: "Ei tälläista pitäisi tapahtua Suomessa"

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi