Puolustamme vanhuksia - ainakin yritämme!


Olimme Joensuun kävelykadulla 18.3 kuulemassa kansaa. Rouva joka asuu kuvan talossa 83v; rollaattorilla kertoo:

"Enää ei pääse lääkäriin. Eivät vastaa puhelimeen, ei pääse läpi ja kun pääsee, aikoja ei ole tai anneta." Problematiikka on tuttu, ja olen kuullut sen useasti, myös omilta vanhemmilta. Asiat muuttuu tekemällä. #sanoistatekoihin. Olen huono lupaamaan, kun lupaukset on lunastettava.

Tämä oli isku vyönalle, tai pikemminkin suoraan sydämeen. Kun hän jatkoi että: "Ehkä ne haluaa minut pois, olen pyytänytkin pilleriä, että pois pääsiin, mutta eivät anna". Päätin siinä, sekuntin murto-osassa, ottaa tämän hoitaakseni. Sanotaan yleisen edun niin vaatiessa ja siksi kun pidän tätä perusoikeutena, siis heille jotka ovat yhteiskuntamme vaurauden luoneet, Meidän velvollisuus on hoitaa heidät. Siis eilen. Julkaisen tässä saamani vastaukset:

"Terve Jussi!

Olen sitä mieltä, että meillä lääkäriin pitää päästä jos on tarvis. Nyt pitää kiireesti yrittää hoitaa asia paremmalle tolalle."

"Hei,

Kyllä meillä lääkäriin pitäisi päästä, jos on tarpeen aika saada."

Kiitos vastauksista.

Kuulun siihen porukkaan, jolla on usko ja luottamus SiunSoteen, siihen että siellä tehdään erinomaista työtä, yritetään kokoajan petrata. Jätin tähän myös kehittämisehdotuksen. En voinut luvata Rouvalle mitään, mutta sen lupasin että kerron saamani vastaukset ja sen lupauksen pidän. Kiitän kaikkia osallisia. Työ jatkuu...

 

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi