PERUSSUOMALAISET HALUAA SUOMEN PARASTA!


Edustaja Seppo Eskelinen kysyy (ke 5.5.), ”Haluavatko perussuomalaiset ajaa Suomen talouden lamaan”. Ei halua, mutta hallituksen toimilla siinä taitaa käydä niin.

Hyvä talouspolitiikka on ennakoitavaa, pitkäjänteistä ja ennen kaikkea työllistävää. Työtä ja investointeja Suomi tarvitsee, ei hokkuspokkusvelkaa lasten ja lastenlasten maksettavaksi. Perussuomalaiset tekee työtä kansan parhaaksi, Suomen ja suomalaisten. Ei Euroopan unionin.

Joku voi muistaa Kreikan velkakriisin. Siitä on nyt 11 vuotta, ja tukipaketeista on tullut EU:n hätäjarru päästää heikosti talouttaan hoitaneita maita kaatumaan, solidaarisuudesta. Samasta asiasta on jälleen kyse. Tavoitteena kytkeä jäsenmaat yhteisvelkaan ja veroihin. Velkaa velan päälle. Hetken hurmio, kunnes ollaan entistä suuremmissa vaikeuksissa.

Kannatamme kotimaista elvytystä, ennen kaikkea investointeja, jotka luovat uusia työpaikkoja. Sen sijaan emme kannata halpatyövoiman maahantuontia, jolla keinotekoisesti yritetään saada työllisyyttä ylös.

Hallituksen työllisyyspolitiikka on epäonnistunut täysin, koska sitä ei ole.

Ilman että Suomeen saadaan investointeja, maamme ei nouse. Meillä on pula työnantajista. Kansallinen kilpailukyky on rapautunut korkean verotuksen, mutta myös kalliiden kuljetuskustannusten ja syrjäisen sijaintimme vuoksi. Teollisuus pakenee Suomesta, investoinnit menevät kilpailijamaihin, mutta hallitus vain levittelee käsiään.

Olemme esittäneet työn verotuksen keventämistä. Työnteosta ja vastaanottamisesta on tehtävä motivoivaa. Yritysten kustannuskilpailukyky on saatava verrokkimaiden tasolle. Lisäksi muuta Eurooppaa kunnianhimoisemmista ilmastotavoitteista on luovuttava, teemme mielellämme osamme, mutta samassa aikataulussa muiden kanssa, ei 15-vuotta etuajassa. Julkista sektoria ei pidä enää kasvattaa. Meidän on aika panna suu säkkiä myöten, tosiasioiden tunnustamisesta kaikki lähtee, meillä ei ole varaa, nykyisiin menoihin. Niin ikävältä kuin se tuntuu tunnustaa.

Joensuussa taloudenpidossa on onnistuttu hyvin. Kiitos siitä kuuluu myös kaupunginhallituksen puheenjohtajalle. Johtuneeko siitä, että me olemme samalla puolen pöytää? Emme vastakkaisilla. Yhteistyö toimii.

Joensuussa taloudenpidossa on onnistuttu hyvin.

Kirjoittaja on kansanedustaja (ps.), Joensuu

(Mielipidekirjoitus on julkaistu Karjalaisessa 7.5.2021)

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi