Perusehdotuksia Joensuun talousarvioon ma 26.11


Valtuustoryhmämme kokoontui tänään. Ryhmien neuvotteluissa oli saatu hyviä parannuksia mm. ennalta ehkäisevän päihdetyön koordinaattori, kannatin. (Talousarvio)

Pohjasin esitykseni valtuustoaloitteisiin mihin on suhtauduttu myönteisesti, mutta ovat vaiheessa. Esitimme: "Linja-autolippujen hinnan puolittamista", 24.9 §134 minkä arvioidaan maksavan 0.1milj, mutta se on kustannusneutraali. Taustalla oli ilmastotavoitteiden saavuttaminen.

Maahanmuuttajapalvelut on esitelty talousarviokirjan sivulla 44. Siihen on varattu 0.212milj. Todellisuudessa summa on viisinkertainen. Tätä on syytä avata, että kansakin tietää. Kun valtio osallistuu talkoisiin 0.8milj, se pitää tuoda julki!        Mukana on suomen kielen opettaminen kiintiöpakolaisille §135, vaikka virallisesti siitä päätetään vasta kotouttamisohjelman yhteydessä. Pitää varmistaa että rahat on.

Työllisyydessä on isoin cappi. Kun tämän vuoden toteuma menee 0.5milj yli, ja budjetti tehty alkuperäisille luvuille, todellisuudessa rahaa puuttuu kehityksen jatkuessa nykyisenä -1.2milj. §38.Toki toivomme myönteistä kehitystä, mutta on vastuutonta tehdä niin, että kärsijänä ovat kuntouttavan työtoiminnan ja  palkkatukityön tarvitsijat? Nimittäin työmarkkinatukilaskun pysyessä ennallaan, näin hyvin valitettavasti tulee käymään.

Meillä avataan 25.11 Suomen uusin ja upein tori. Pelkät pintarakenteet maksoi yli 5milj. Voimme olla ylpeitä. Ihan aiheesta. Mutta siitä olen huolestunut että: "Torin ylösajoon, ei ole varattu pennin killinkiä" Oikeesti. Haloo? Ei ole varattu siksi, kun se on "Yrittäjien vastuulla". Tässä meillä on näkemysero, virkamiesten kanssa. Vastuu Joensuun kaupungin elinvoimaisuudesta, on minusta viime kädessä valtuustolla. Siis meillä - valtuutetuilla. Vielä ei ole ääntä kuultu, mutta maanantaina yritetään kantaa vastuuta taas.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi