Perusasioiden äärellä -virkamiestä kuuntelemassa!


Ei oppi ojaan kaada - vanha viisaus. Oltiin valtuustoryhmän kanssa koolla kolmenkin asian vuoksi. Tapahtumien, kaupungin strategian puolivälitarkasteluun kuuluvan kyselen ja tietenkin maanantain valtuusto kokouksen pohjatyön vuoksi.

Ryhmäpuheenjohtaja Marjatta Räty oli kutsunut Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkosen alustamaan. Hän edustaa Joensuussa tulevaisuutta. Ihailen hänen nöyrää ja oppivaa ja yhteistyökykyistä asennetta. Tunnustetaan tosiasiat, muttei mikään ole liian vaikeaa tai haasteellista toteutettavaksi.

Tätä uutta asennetta todella tarvitsemme. Siis eteenpäin projisoivaa, suorastaan innovatiivista otetta. Etenkin kunnallishallinnossa, se vanha byrokraattisuus on kuin pullan tuoksu, niin kotoista ja turvallista, mutta ponnetonta.

Otan nyt vaikka nämä "Talviuinnin SM-kilpailut". Meillä on uimala keskellä kaupunkia, suorastaan paraatipaikalla, kaikkien palveluiden äärellä. Toteuttamista vaille valmis. Talvelle tapahtumia todella mahtuu, kesä on bookattu hyvin.

Mutta työtä, jokaikinen pikkiriikkinen risaus, siis tapahtuma vaatii hurjasti. Isot vuosien pohjatyöt. Luovuus ei tässä ole lainkaan pahitteeksi. Joensuu on on pieni maalaiskaupunki, mutta on meillä Ilosaarirock ja Kaisa Mäkäräinen. Heistä saamme olla ylpeitä. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, pienten ja isojen. En osaa arvioida, kuinka paljon parempi, kotikaupungistamme tulee tämän kahden ja puolen tunnin session jälkeen. Yhden "jäätävän" idean kuulin. Boostaamme sitä satasella. Ja luotto tapahtumapalveluihin on järkkymätön, vielä kun saataisiin resurssit ja organisaatio tukemaan. Ehkä hallinonuudistus vie asioita oikeaan suuntaan ;-)

Tapahtumat tuovat kaupunkiin elinvoimaa, ja turistit rahaa. Tutkittua tietoa on.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi