PERSUT ON YHTENÄISEMPI KUIN KOSKAAN!


Mielipidekirjoitus julkaistu Karjalaisessa 9.8.2021

Persut on yhtenäisempi kuin koskaan!

Toimituspäällikkö Jyrki Utriaisen kolumni 7.8 ansaitsee täsmennyksen, koska todellisuus jää vajaaksi. Osmo Kokon pitkä luottamushenkilöura ansaitsee julkisen kiitoksen ja se tulee sydämestä: Kiitos Osmo!

Nyt tapahtunut lähtö, ovet paukkuen ei ollut yllätys. Yle uutisoi 19.4.2015 ”Kyllä tämä oli tässä”, Karjalainen puolestaan 6.5.2017 ”Marssi ryhmän kokouksesta” ja ”Jättää valtuustoryhmän poliittisista ja henkilökohtaisista syistä”, 28.5.2019. Tämä viimeinen samasta syystä 5.8.2021. Näin ympyrä sulkeutuu.

Meillä luottamuspaikoille sai esittää toiveensa, ja mikäli ehdokkaita oli useampia, äänestettiin. Se, että Sampsa Jääskeläinen tuli valittua kaupunginhallitukseen varalle, ei ollut minun ideani, eikä ajama, vaan johtui siitä että: ”Hän oli ainut ehdokas, toisaalta myös kokenein neljä vuoden hallituskokemuksella”.

En koe olevani velkaa, muille kuin äänestäjilleni. Paljon. Toimituspäällikkö olisi saanut oikeatkin tiedot pelkällä puhelinsoitolla, mutta veti väärät johtopäätökset.

Persuilla ei ole eliittiä, vaan on yhtenäinen joukkue. Se, että puolueveteraani tuli syrjäytetyksi nuoren poliitikon alun toimesta, osoittaa rohkeutta valita tulevaisuuden päättäjät jo nyt. Etenkin arvostamani demarivaikuttaja Matti Mikkonen on peräänkuuluttanut tätä. Olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Kansanvaltaa toteutamme äänestämällä, tarvittaessa. Tällä kertaa luottamuspaikkavalinnat olivat helpoimmat kuin ikinä. Useimpien joustaessa äänestää tarvitsi vähän. Mutta se kuuluu demokratiaan.

Alussa julki tuomani, tyytymättömyys enemmistöpäätöksiin, on nyt toivottavasti kuuden vuoden jälkeen mennyttä aikaa. Media on kyllä tehnyt kaikkensa, tuputtaakseen näitä kohu-uutisia, mutta meidän toimintaamme se ei vaikuta. Meidän tehtävämme on toteuttaa kansanvaltaa, ja teemme sen selkä suorassa.

Lauantaina 14.8. kokoonnumme valitsemaan Seinäjoelle reilun kahdentuhannen jäsenen voimin uuden viisikon puolueemme johtoon.

Jussi Wihonen

kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän vpj (ps.), Joensuu

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi