Muu maa elättää pääkaupunkiseutua!


Sanomalehti Karjalaisen arvostettu toimittaja kirjoittaa vaaleista, ja asettuu tuomarin asemaan määrittämällä itse mitkä ovat poliittisia valheita, ja mitkä ei? Melko rohkeaa.

Toki kannatan "maaseudun puolustamista", mutta pidän käsittämättömänä lausuntoa: "oikeasti muu maa elättää pääkaupunkiseutua". Mitähän tästä ajattelee pormestari Jan Vapaavuori. Jätän sen Teidän arvioitavaksi. Vielä hurjempi on "kehitysavun tarjoaminen maakuntiin". OK. Kuka maksaa ja rahoittaa? Kaikki tietää että Pohjois-Karjalan kunnat ovat valtionosuuksien varassa jo nyt.  Korostettakoon, ettei se ole lehden kanta, vaan toimittajan näkemys asiasta!

Politiikka perustuu luottamukseen. Sitä joko on tai ei ole. Vähän niinkuin kaverisuhde. Kun pettää, on entinen kaveri. Näin vaaleissa se korostuu. Ne joilla on neljä vuotta mennyt hyvin, mutta tulokset laihoja, vaihdetaan. Valitaan sellainen, jonka uskotaan olevan tomerampi. Saavan aikaan.

Lukijan pyydän huomioimaan että: Kaupallinen media, siis nämä pörssiyhtiöt, tekee bisnestä. Siis osinkoa omistajille. Se on päämotiivi, ei lukijan palveleminen. Poliitikko ei tee voittoa, hän tekee työtä äänestäjille, kansalle. Siinä on aika iso ero? Vierastan kovasti sitä, että "valta- ja vastuumedian" sisältö "onmukaluotettavampaa" kuin vaikkapa kansanedustajan tai ehdokkaan tektsti? Kun hän kuitenkin omalla nimellään ja rikosvastuulla kirjoittaa? Meillä ei ole edes vihapuhelainsäädäntöä mutta nimenomaan poliitikkoja siitä syytetään? Miksi? Sen sijaan vastuumedian arvosteleminen johtaa aina banniin. Se on kirjoittamaton sääntö. Katso tuore Sebun video, missä hän haastattelee maahanmuuttajaa.

Luotan täysin äänestäjien arvostelukykyyn. Kyllä Te tiedätte, kuka on rehellinen ja vastaavasti kenellä on kissanhäntä kainalossa. Reilun pelin hengessä, sisällön rajoittaminen on mielipidevaikuttamista pahimmillaan, toisaalta avoin keskustelu edistää demokratiaa, liputan sille.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi