Maakuntaliiton vastattava työvoimapulaan maakunnassa!


Työ tekijäänsä kiittää. Kyllä, mutta kun ei ole sitä tekijää? Valtuustoryhmän puheenjohtajamme, oli Josekin yrityskuiskaajat operaatiossa, löysi 7 työpaikkaa. Ns. piilotyöpaikkaa, tekijöitä puuttuu? Ongelma kulminoituu, ammattiopetukseen, niillä taidoilla joita sieltä saa, yritys ei ota. Tämä on jääkylmä totuus.

Me Perussuomalaiset tartumme maakuntavaltuustossa yhteen epäkohtaan, mikä mielestämme jää liian vähälle huomiolle.  Siitä Lainaus sivu 5:
Tämä on kerrassaan vähättelyä, sillä työvoimapula on arkipäivää. Siitä on tullut kasvun este, jarru. Se on ongelma, mikä vaatii toimenpiteitä, ja täytyy ratkaista. Mieluiten maakunnallisesti.
  • Riverian rehtorin mukaan Outokummussa on 10 latvialaista hitsaajaa, yhdessä metallialan yrityksessä. Miksi on? - ehkä pitää ajatella, että hyvä kun on.
  • Lieksassa yhdessä leipomossa on neljää ulkomaan kansalaisuutta, samassa yrityksessä: Thaimaasta, Venäjältä, Sloveniasta ja Puolasta. Jatkuva haku ja töitä tarjolla. Tulijoille. Liperissä taisi olla enempi. Kuutta. Siis Leipomossa.
  • Siun Sotessa on ongelmia saada henkilökuntaa, kaikkialle muualle kuin Joensuuhun?
  • Kävelykadun kiveystä rakentaa Bulgarian kivimiehet, jututin heitä itsenäisyyspäivänä.
Jätimme asiasta valtuustoaloitteen, missä esitämme että:
"Maakuntaliitto selvittää työvoimakapeikot ja ryhtyy toimiin, jotta ammattiosaajien saatavuus turvataan ja elinvoimaisuus koko maakunnassa säilytetään."

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi