Läheinen kaukana - Jouluna


"Läheiselle asennettiin polveen tekonivel kesäkuun alussa Joensuussa. Sitten siirrettiin Juuan vuodeosastolle. Haava repesi heti kotiuduttua ja takaisin Joensuuhun. Nyt leikkasivat nivelen uudelleen maanantaina. Pistivät Juuan vuodeosastolle keskiviikkona takaisin ampparilla, koska hapensaanti ei ollut hyvää. Juuan vuodeosastolla valitteli, että rintaan sattuu. Lääkäri ei uskonut. Lopulta ampparilla tänään Joensuuhun. Sydäninfarkti ja kaksi tukosta + sydämen vajaatoiminta."

Tämä tarina on tosi. Näin päättäjänä miettii, säästettiinkö siinä mitään, kun Kotilahden sairaala ajettiin alas, tasan vuosi sitten. Siun sote säästi, kaupungille maksaaa pelkkä ylläpito 800.000€/vuosi. Olemme jättäneet valtuustoaloitteen, uudelleen käyttöönottamiseksi 27.8 §125

Kun ei voida kotiin siirtää, terveyskeskuspaikkoja on vapaana, lähinnä Ylä-Karjalassa. Siis "toiminta-alueella". Ja kapasiteettia hyödynnetään, kuskaamalla potilaita eestaas. En arvostele tätä, kun vastaus oli jo aiemmin, että: "vain lääketieteellisin perustein siirrellään". Maallikon näkökulmasta, tämä on sekä epäinhimillistä, että epäeettistä. Varmaan jopa lähettäjälle. Ihan vieressä ei Juuka ole, se on talvikelissä tunti per sivu. Ambulanssilla sinne ja takas. Onko järkevää?

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi