Kuopion kaupunki hakee ulkomaalaista ammattityövoimaa!


Asukasluvun merkittävä kasvattaminen on prioriteetti. Kaupungin katse on työperäisessä maahanmuutossa.

Kaupunginjohtaja on nimennyt arvovaltaisen työryhmän edistämään asiaa: kuntayhtymän johtaja Heikki Helve, maakuntajohtaja Marko Korhonen, rehtori Jukka Mönkkönen sekä kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen. Työryhmän puheenjohtajana on yritysjohtaja Mika Sutinen. Hän tuli viime vuonna kuuluisaksi esittämällä että: "Suomi tarvitsee 34000 maahanmuuttajaa vuosittain."

Työryhmän päätehtävä on selvittää: "Miten houkutellaan alueelle entistä enemmän ja entistä paremmin alueen työvoimatarpeeseen sopivaa ulkomaista työvoimaa?" Savon Sanomat kertoo 14.11 että:

"Hankkeeseen otetaan mukaan maahanmuuttajia."

Aiheesta on kysely kaupungin sivulla: " Kuopiolle olisi rikkaus, jos saisimme mahdollisimman paljon ulkomaalaisia ammattiosaajia eri kulttuureista" siihen voi vastata täällä 23.11 saakka.

Joensuussa on vastaava hanke käynnissä, mutta lähestymistapa on toinen. Se lähtee yritysten työvoiman tarpeesta, siis työpaikoista. Osaajista. Ja heitä voi EU:n ansiosta hakea 500 miljoonan eurooppalaisen joukosta. Yritysten tarpeisiin.

Perussuomalaiset vastustaa kaksia työmarkkinoita. Halpa työvoima tulee kalliiksi, sillä tulijat tarvitsevat tulonsiirtoja elääkseen. Kuopion kaupunki lienee laskennut, millainen lasku sille lankeaa "asukasluvun merkittävästä kasvattamisesta?". Pienellä palkalla kun ei tule toimeen.

Todettakoon, että työperäistä maahanmuuttoa tuskin kukaan vastustaa, silloin kun tullaan töihin ja itsenäinen toimeentulo on varmaa. Suomi tarvitsee osaavia huippuammattilaisia.

3 kommenttia

 • Esa Tyynismaa

  Ensimmäiseksi pitää oppia erittelemään rehelliset maahanmuuttajta ja lähi-idästä saapuneet turvapaikanhakijat.
  Turvapaikanhakijoiden joukossa oikeasti tuottaviin työtehtäviin kykeneviä ja niihin haluavia on todella vähän. Kotoutumisavustajia ei maamme tarvitse enää ainuttakaan, ne ovat yhteiskunnallemme vain yksi kuluerä lisää. Samoin tulkit saapuneille. Ellei tulija opettele asioimaan suomessa suomeksi, ei tulija tule myöskään koskaan kotoutumaan osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

 • Jussi Wihonen

  Huoli on nyt tässä GCM-sopimuksessa mikä uhkaa tehdä maahanmuutosta ihmisoikeuden, sekä etenkin “työperäisessä” maahanmuutossa – mistä halutaan tehdä laillinen väylä, siirtolaisuudelle. Kiitos ei.

 • Jarmo Kotilainen

  Jonnin joutavaa suomalaisten veronmaksajien tuhlausta näitten turvapaikanhakijoiden hyysääminen.

Kommentoi