KUNTAVAALEISSA ON AIKA VAIKUTTAA


Saksassa äänestettiin viikonloppuna osavaltiovaaleissa. Suomessa äänestetään, kun oikeusministeriö saa terveysturvallisuuden kuntoon, aikaa on ollut vuosi suunnitella ja toteuttaa se. Kun halutaan muutosta, äänestetään muutosta. Nyt voidaan Suomen suuntaa kunnissa muuttaa.

Meille tärkeitä ovat arjen asiat. Perussuomalaisten mielestä kunnissa tulee ensin suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus. Kaikesta toissijaisesta, turhasta ja haitallisesta tulee voida leikata.

Resurssit ovat rajalliset. Liian kunnianhimoisista ilmastotavoitteista tulee luopua, ja verorahat on käytettävä kuntien asukkaiden hyväksi. Kuntien tulee olla ottamatta kiintiöpakolaisia ja haittamaahanmuuton vetovoimatekijät tulee karsia pois.

Maailman epäkohtia ennen tulee hoitaa omat ongelmat. Olemmeko unohtaneet esimerkiksi vanhustenhoidon epäkohdat?

Resurssit pitää keskittää kuntien ydintehtäviin, kuten sosiaali- ja terveyspalveluihin, kouluihin ja päiväkoteihin, hyvinvointia unohtamatta. Asiat on pantava tärkeysjärjestykseen.

Verotusta ei tule kiristää, sillä se leikkaa ostovoimaa ja kurjistaa palveluita lisää, pahimmillaan lopettaa ne.

Korona-aikana yritykset ovat kärsineet rajoitusten seurauksena. Yrityksiä ei tule ajaa yhtään enempää ahtaalle. Paikallisuutta tulee korostaa, tuetaan paikallisia yrityksiä, käytetään niiden palveluita, eikä esimerkiksi tilata liikenneympyrän kiviä Kiinasta vaan Suomesta.

Suomalaisesta kulttuurista on pidettävä huolta, myös paikallisesti. Asennekampanjat ja ideologinen vouhotus on lopetettava. Terveen järjen ja suhteellisuuden käyttö on sallittava.

Kuntien ei tule harjoittaa valtiota tiukempaa ilmastopolitiikkaa. Maailma ei pelastu suomalaisten elämää kurjistamalla.

Pidetään työpaikat ja teollisuus kunnissa ja Suomessa. Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko.

Keskustelu on sallittava niin EU:n tukimiljardeista kuin bensaveroista ja autoilun kallistumisesta, vaikkei kunta niistä päätä.

Kun haluaa muutosta, on äänestettävä muutosta. Äänestämällä vanhoja puolueita mikään ei muutu. Ne ovat hallinneet kuntien asioita vuosikymmeniä. Näytöt on annettu.

Kunnat ansaitsevat uusia päättäjiä ja uusia mahdollisuuksia. On aika vaikuttaa ja valita mieleiset päättäjät päättämään kuntien asioista. Nöyrä on mieli. Olemme palveluksessanne.

Toivotan vaalirauhaa ja kohtuullista menestystä myös muille. Samaa mieltä voimme olla siitä, että yhä useampi käyttää äänioikeuttaan. Huomioidaan muut ja muistetaan noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. Turvallista vaalikevättä.

Kirjoittaja on kansanedustaja (ps.), Joensuu

(Mielipidekirjoitus on julkaistu Karjalaisessa ja Savon Sanomissa 17.3.2021)

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi