Kuka vastaa ja huolehtii vanhuksista?


Jos joku väittää, että ongelmat vanhusten hoidossa tuli puun takaa, täydellisenä yllätyksenä, ei ole asioista perillä. Meillä Pohjois-Karjalassa ne on päivittäin läsnä. Tässä on paljon samaa kuin paljastuneissa " Oulun lapsiraiskausepäilyissä ". Perussuomalaiset ja etenkin Jussi Halla-aho on kirjoittanut niistä toistakymmentä vuotta. Niistä ei ole saanut puhua, meidät on vaiennettu. Niistä ei kirjoiteta.

Tässä on syytä panna naama peiliin, itse jokaisen. Raaka ja jääkylmä totuus on, että vastuu on meidän. Mielestäni myös ulkomaalaisomisteisten yhtiöiden maalittaminen ja syyn vierittäminen Cayman-saarille, on ala-arvoista. Halutaan olla kansainvälisiä, avoimia ja maailmaa syleileviä? Mutta kun ongelmia putkahtaa, vika onkin muissa, ei meissä valitessamme halvimman tarjouksen? Kansanedustajien pöyristyminen on vielä nolompaa.

Kaupan alalla on sutkaus että: " Kun liikaa tinkiin, saa hoikemman tavaran ". Raaka-aineessa säästetään. Tai tarkemmin kaikessa. Ihan identtinen tilanne on tässä. Vähällä rahalla saa vähempi. Korostan, että enemmällä rahalla, ei välttämättä ja aina saa parempaa laatua. Usein kuitenkin saa mitä tilaa. Siinä on pointti. Saat mitä tilaat.

Ja kuten seksuaalirikosuutisissa, syytä on todeta: Suurin osa, sekä vanhustenhoitoyrityksistä, että etenkin hoitajista on kunnollista väkeä. Pitää nähdä iso kuva. Ongelmiin tartuttava ja niihin puututtava, mutta koko alaa turha maalittaa. Vanhukset ansaitsevat hyvän hoidon ja siitä lienee yksimielisyys.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi