Kiitos Nurmes - elinvoimasta kysyttiin Ylä-Karjala lehteen!


Nurmeksen työmyyrä Ville Sutinen, oli kutsunut markkinoille, ehdokkaita ja meitä olikin kuusi mukana, jopa Sonkajärveltä. Yllätykseni oli suuri, kun paikallislehti soitti ja kysyi; Olenko tulossa? Risto Kuittinen haastatteli meidät kaikki, ja kysymys oli napakka:

Millä keinoin lisätä Nurmeksen ja laajemmin Ylä-Karjalan elinvoimaa?

Koska juttu ei ehtinyt vielä torstain lehteen, vastaan tässä:

Nurmeksen Känkäälän alueella on useampia biotaloushankkeita vireillä. Maakunnallisesti hanke on iso, YLE uutisoi 82 miljoonan hankkeesta. Henkilökohtaisesti toivoin tämän etenevän pikaisesti ja myös valtion suhtautuvan myönteisesti. Vaikka kirjoitustila oli kuulemma pieni, lyhyt niin esitin toisena merkittävänä matkailuhankkeiden boostaamisen. Bomba on upea, samoin Hyvärilä Golf-kenttineen. Lisäpalvelut kohentaa edelleen alueen mahdollisuuksia.

Kävin Lieksan reissulla, ihailemassa satamassa auki olevaa tankkausasemaa, mistä talvikalastajat ja moottorikelkkailijat pystyvät tankkaamaan. Nurmekseen tulee nyt. Kesällä tämä palvelee Saimaan alueen vesimatkailua ja parantaa konkreettisesti faciliteetteja.

Pielisellä ollaan oltu innovatiisia, meillä Joensuussa ja Pielisjoella "kaupunki selvittää tänä kesänä" vieläkö olisi tarvetta? Teimme asiasta valtuustoaloitteen, mihin suhtauduttiin myönteisesti kaupungin toimesta ja Uimaharjua tarjottiin sijainniksi. Toivotaan, että toteutuu. Nurmeksessa on kansainvälinen meininki. Toimittajan mukana kiersi "työharjoittelija" jonka kanssa, sain pitkästä aikaa puhua saksaa. Vielen Danke. Danke Schön.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi