Kiitos Äiti 80-vuotta!


Äiti Helki,  täytti 80-vuotta tänään. Hänellä on hyvin harvinainen nimi, viittaa Karjalaisuuteen. Isä on Savosta, joten tasapaino säilyy. Kiitollisuusjuhla. Hän on tehnyt työuransa, Joensuun kaupungin palveluksessa sairaanhoitajana. Vanhusten parissa. Meillä onkin ollut mielenkiintoisia keskusteluja, oliko ennen kaikki paremmin?

Kaupunginsairaala, oli siitä asti kun muistan, Kauppakadulla, missä nykyisin on Laulutalo. Sittenmmin Siilaisilla, joka on jo purettu pois, ja nyt uusi tuliterä, Siilaisen kuntoutumiskeskus. Niissä on valtava ero, koska nyt sieltä pyritään kuntouttamaan kotiin, ennen aikaan, Äitin ollessa sairaanhoitaja, potilaat saattoivat olla vuosikausia hoidettavina. Aiheellinen kysymys lienee, missä he nyt ovat? Jätän vastaamatta.

Äiti on kertonut, että hänelle sairaanhoitajan ammatti - oli kutsumus. Arvostan sitä, sen tarkemmin en ole kysellyt. No kutsumuksen hän hoiti maaliin saakka, ja hänet palkittiin kaupungin puolesta: "Pitkästä ja arvokkaasta työstä" eläköidyttyä. Tästä pitää nostaa hattua.

Toistaiseksi vanhempani eivät ole palvelujen piirissä, mutta pelon sekaisin tuntein sekin aika koittaa. Toissapäivänä YLE uutisoi, HIljasta, jota kyyditään pitkin maakuntaa. Toivottavasti Äiti ei joudu tähän ralliin?

Kiitos Äiti <3

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi