Kaupunginjohtajan tervehdys Joulujuhlaan - välittäkää toisistanne


Joensuun perussuomalaiset järjesti puurojuhlan, kuten tapana on. Tilaisuuden oli luonut ahkera valtuustoryhmämme puheenjohtaja Marjatta Räty. Suurkiitos.

Ohjelma koostui eri alojen osaajista: Martti Matilainen, kertoi yrittäjäterveisiä ja laulatti kansaa. Parempi Arki ry:n Anna-Liisa Pieviläinen kertoi vapaaehtoistyöstä. Jukka Laamanen puolestaan, ruoka-avun tarpeellisuudesta ja välttämättömyydestä.

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, kertoi perhearjen muuttumisesta, omasta näkökulmastaan. Syntyi Nurmeksessa, kasvoi Valtimolla, mutta työt on tehty Tampereella, Turussa ja Raisiossa. Mummolamatka vaihtui omilla lapsilla 400-600km/ suunta mittaiseksi, ja käynnit lomamatkoilla. Omilla lapsilla ei ollut sitä tukiverkkoa, mitä vanhemmilla. Äiti kasvatti kotona, mutta lapset ovat käyneet päiväkotia, pienestä pitäen.

Kaupungistuminen, oli se globaali pointti. Kiinassa käynnissä parhaillaan. Meillä jo 60-luvulta saakka. Mieleen jäi erityisesti tämä: "Kaupungeissa on 70-80% suomalaisten hyvistä asioista kuten työ ja harrasteet, mutta myös syrjäytyminen ja alkoholismi. Näin esimerkin omaisesti. Ja mikä koskettavinta, paljon on heitä, joilla ei ole edes sitä yhtä ystävää, ei ketään. Julkinen puoli ei pysty ongelmaa ratkaisemaan, vaan siihen tarvitaan järjestöjä, yhteisöjä, yhdistyksiä. Jäin miettimään, mitä voisin tehdä ihan itse? Ehkä kyyditä Pekon jouluruokailuun, kun bussit eivät aattona tuo.

Kiitos kaupunginjohtajalle vierailusta Joulujuhlaamme.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi