Juuka - Koli ja Heikki Turunen, vuoden Äijä!


Käytiin, kiitos Jonna kutsusta, perinteisillä Juuan Ellin Taitomessuilla, mikä hienosta nimestään huolimatta oli joulumyyjäiset. Paikallista villasukkaa, leivonnaista ja jopa saippuaa oli tarjolla. Meidän teema oli: "Valoa ja lämpöä", joka näin adventtiaikaan on mainio. Hyvää mieltä välitettiin hymy huulilla.

Onneakin oli mukana, sillä pitkäaikainen persuvaikuttaja Arvi Martikainen, tuntee kaikki. Hänen verkostonsa ovat ylivertaiset. Juuassa on erinomainen kohtaamispaikka Ellinkulma ikäihmisten aktivointihanke. Mikä järjestää jumppaa sun muuta touhua. Siis sitä paljon puhuttua - ennaltaehkäisyä. Onnittelut tässä Arville kun hän täyttää kunnioitettavat 70v vajaan viikon päästä.

Tunnetuin Juukalainen on nykyään mopoileva kunnanjohtaja Markus Hirvonen. Viimeisimpänä hän järjesti Juukaan 30-paikkaisen hoivakodin, minkä rakentaminen alkaa heti vuoden alusta ja valmistuukin ensi vuonna. Tarjoaa tehostettua palveluasumista. Uudet upeat tilat.

Todellinen tervaskanto ja vuoden äijä on kuitenkin kirjailija Heikki Turunen. Hän ei esittelyjä kaipaa. Juukalaisena oli luonnollisesti mukana tapahtumassa. Lähtiessä tapasimme myös joensuulaisen kaupunginvaltuutetun Jouni Porokan, joka on lähtenyt kotiseuturakkaudesta boostaamaan kunnan keskustaa uuteen nousuun; ostamalla lyhyessä ajassa: s-marketin, osulan ja virastotalon. Hatunnosto Jounille, tekemällä asiat paranee.

Tunnetuin tällä puolen Pielistä on kuitenkin kansallisarteisiin kuuluva Koli. Kansallispuisto, Suomen tunnetuin kansallismaisema, joka on innostanut vuosisatoja niin taiteilijoita kuin laajemminkin yhteiskunnan vaikuttajia. Alue kuuluu Lieksan kaupunkiin, mutta kun on tien varressa, sitä ei kerta kaikkiaan ohittaa. Kävimme itsenäisyyspäivän kunniaksi ihan huipulla asti ja teimme lyhyen videon katsottavaksi. Kiitos Juuka, Lieksa, Koli ja Suomi.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi