"Iliman pilluu" - savoksi


Savon Sanomat kirjoittaa: "Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki pitäisi puolittaa vuoteen 2030 mennessä. Siihen kannustaa esimerkiksi hallituksen ilmastosuunnitelma.".

Nimittäin, vastuu tulisi olla meillä. Yksilöillä. Meidän jokaisen on kannettava vastuuta, ja tehtävä näitä "eko-tekoja" omassa elämässämme. Itse valitsin maalämmön talon energianlähteeksi. Käyttökustannukset on edulliset ja päästöt pienet. Pyöräiltyäkin on tullut, kaupunginvaltuustoon. Ennen ajoin autolla, enää ei ole pakko. Pieniä asioita.

Valtion roolia ei pidä liikaa painottaa. Ei tämä yhteiskunta säännöillä, määräyksillä ja normeilla pelastu. Teoilla kyllä. Suomi on hyvin ympäristöystävällinen maa. Tutkimus huippua. Etelään ja itään mentäessä tilanne muuttuu. Otetaan vaikkapa vain Venäjä ja Puola. 

Maamme haluaa olla eturivissä, niin tässä kouhottaminen menee yli äyräiden. Halutaan kiristää jo entisestään tiukkoja päästönormeja. Vertailua tulisi käydä verokkimaita vastaan. Metsäteollisuuden kilpailukyky on turvattava. Samalla on syytä pitää mielessä että Suomalainen luonto on korvaamaton ja puhtaat vedet ja metsät ovat kansallisvarallisuuttamme sekä erottamaton osa suomalaista kansanperinnettä ja identiteettiä.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi