Hallitusohjelmaa jännitetään - kiristyykö verotus? Otetaanko lisää velkaa?


Hallitustunnustelija Antti Rinne on luvannut valmista - huomiseksi. Kun materiaalia on reilu 150 sivua, saattaa jäädä juhlat lyhyeksi, tyttären YO-juhlat. Niin, toki hallituksia tulee ja menee, mutta juhlat on kerran elämässä.

Ennakkotiedot ei lupaa hyvää. Talouden taantuma on jo täällä, kasvusta on leikkautunut puolet, mutta ymmärrettävästi, tässä tilanteessa, optimismia on vaikka muille jakaa. Ja rahaakin, ei tosin tienattua ja omaa. Se aiotaan, saada kasaan valtion omaisuutta lahtaamalla. Jokainen joka on omaansa myynyt, tietää kuinka käy. Hetken hurmio, ja sitten on (taas) samat ongelmat edessä. Sen minkä taakseen jättää, eestään löytää.

Toki suhtaudun myönteisesti, näihin ns. kasvuinvestointeihin. Siis sikäli kun ne parantaa, työllisyyttä ja toimeentuloa. Mutta se pitäisi sitten myös realisoitua, kun omaisuus on myyty. Kansallisomaisuus. Olen siis varauksellinen. Jokainen muistaa kuinka Carunan kanssa kävi? Silloin sitä kiiteltiin; nyt kansa maksaa piiitkää laskua.

Saa nähdä, tuleeko valmista, neuvotteluista? Toivotaan. Kyllä siihen se momentti sisältyy, että joku voi pettää. Jätän Teidän arvioitavaksi kuka? Villi arvaus, se joka pettää aina...

Oikein ihanaa valmistujaisviikonloppua kaikille, ja suuret onnittelut omallemme: Josefiinalle. Hänet lakitetaan samasta kuin isänsä aikoinaan: Joensuun Norssista. Sokka irti. Pidetään Isot Juhlat. Nauttikaa. Politiikka ei lepää.

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi