64 hävittäjää


Sanomalehti Karjalainen kirjoittaa että "Väittely hävittämäärästä on leikkiä tulella". Siitä on helppo olla samaa mieltä. Jussi Halla-aho oikaisi jo sunnuntaina, vääriä käsityksiä jotka luotiin, tarkoitushakuisesti. Tämä siis suoraan facebookista:

"Minä tai perussuomalaiset emme ole esittäneet, että uusia hävittäjiä hankittaisiin vähemmän kuin 64. Eduskuntapuolueilla on vasemmistoliittoa lukuunottamatta yksimielisyys siitä, että a) nykyinen hävittäjäkalusto korvataan, ja että b) uuden kaluston hintahaarukka on 7-10 miljardia euroa. Tähän perussuomalaiset ovat sitoutuneet."

Professori Matti Viren pohdiskeli blogissaan aiheellisesti mm. näitä kysymyksiä:

"Millainen aggressio Suomea todennäköisimmin kohtaa? Onko se sellainen, jossa ilmatilan väärinkäyttö on ratkaiseva tekijä hyökkäyksessä ja puolustuksessa!"

Mikäli valtiolle ei tule lisää rahaa, hävittäjät vievät puolustusbudjetin kokonaaan, eikä muille aselajeille jää mitään? Hän myös luettelee naapurimaan "aggressioita viimeisen sadan vuoden osalta ja totetaa niiden olleeen maaoperaatioita pääosin. Lainaan loppuun Vireniä, keskeisen demokratian kannalta tärkeä kysymyksen muodossa:

"Suurempi ongelma on kuitenkin se, ovatko ihmiset enää ylipäätään halukkaista käyttämään puolustusmenoihin samaa rahamäärää kuin aiemmin?"

0 kommenttia

  • Tätä postausta ei ole vielä kommentoitu, jätä kommentti alapuolelta!

Kommentoi